Wednesday, April 10, 2013

Review Novel : Anak Teruna Makcik Rahimah
Tajuk : Anak Teruna Makcik Rahimah
Penulis : Sakeena
Harga : RM 20.00
Penerbit : Jemari Seni

Sinopsis / Blurb :

Pertemuan pertama mereka sungguh ‘indah’, dihiasi dengan corak dan perisa kopi. Sejak itu, Ain Zahra sentiasa dihantui ‘kopi’ walau ke mana dia pergi. Lebih teruk lagi selang seminggu, pasti dia akan bertemu dengan Encik Kopi. Dia pening kepala.

Entah kebetulan atau apa, jodoh yang diterimanya di Tanah Suci juga membawa Ain Zahra kepada Encik Kopinya. Tak pernah dia terfikir yang anak teruna Makcik Rahimah tu rupa-rupanya Encik Kopi! Kalaulah dia tahu....

Namun, kerana mulut sudah berjanji, hatinya terpaksa reda. Ketika dia mula menerima semula hadirnya seorang lelaki dalam hidup, lelaki itu hilang. Hatinya benar-benar takut. Haruskah dia menghadapinya sekali lagi?


My Review :
 
Penggunaan bahasa yang mudah, simple & tak de meleret2...suke...suke...baca pun boleh sengih2 sorang2. Asal jumpa je gaduh...asal jumpa je berperang. Tapi betul la dunia ni kecik. Si musuh rupa2 nyer kawan baik si Along masa sekolah...hahaha..nasib la...
 
Novel ni tak banyak komen kut, sebab tengah demam so minda kurang berfungsi dengan baik. Yelah walaupun tak suka dan cuba menerima...Ain Zahra sangat terasa kehilangan Waseem  bila si hubby hilang..
 
Nak tau lebih..kena baca... ha...boleh baca bab awal kat sini
 

No comments: